Training PRT level I t/m III

Over de training PRT

De vierdaagse cursus wordt incompany verzorgd en is bedoeld voor hulpverleners die op zoek zijn naar een behandelvorm gericht op verbetering van de motivatie en communicatie van kinderen met een autismespectrumstoornis van alle (ontwikkelings)leeftijden. De cursus bestaat, naast theoretische scholing over de Pivotal Response Treatment, uit praktijkoefeningen, waarvoor video-opnames moeten worden gemaakt. Deze cursus biedt handvatten waarmee kinderen met een autismespectrumstoornis beter  te motiveren zijn voor contact. Geleerd wordt hoe hun gerichtheid op anderen vergroot kan worden en hoe hun sociale en communicatieve vaardigheden verbeterd kunnen worden.

Deelnemers worden geïnformeerd over de theorie en praktijk van de Pivotal Response Treatment (PRT) (Informatie: Level I). Tevens leren deelnemers de basistechnieken van de PRT toe te passen bij één cliënt (Basistechnieken: Level II), en vervolgens om de technieken toe te passen bij andere cliënten (Generalisatie: Level III).

De volgende aspecten worden tijdens de cursus uitgewerkt:

  • gedragstherapeutische principes;
  • de centrale vaardigheden waar de behandeling zich op richt; de PRT-technieken;
  • het toepassen van de PRT-technieken bij kinderen van een verschillend ontwikkelingsniveau;
  • het toepassen van de PRT-technieken in verschillende situaties/ behandelsettings.

De cursus bestaat uit presentaties, videovoorbeelden, werkbladen en rollenspel. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van videofeedback van opnames van oefensessies die deelnemers tijdens de cursus inbrengen. Deze video-opnames worden ook gebruikt ter beoordeling van de PRT-technieken van de cursisten, ten behoeve van de certificering.

Doelgroep en instapeisen

Cognitief gedragstherapeuten, GZ-psychologen, Cognitief gedragstherapeutisch werkers (in combinatie met bijvoorbeeld Cognitief gedragstherapeut of GZ-psycholoog, deze koppeling hoeft niet 1:1 te zijn). Voor iedere PRT trainer moet een CGt'er of GZ-psycholoog beschikbaar zijn om mee te denken over de lange termijn doelen van een behandeling, middels hoofdbehandelaarschap of regelmatige intervisie. Dit kan naar eigen inzicht worden vormgegeven.De deelnemer beschikt over aantoonbare kennis van cognitieve gedragstherapie. 

Trainer

Babs Knops, PRT docent, GZ-psycholoog, cognitief gedragstherapeut

Data

De training bestaat uit 4 maandagen van 10.00 – 17.00 uur:

16 september, 14 oktober,25 november en 13 januari 2020 

Locatie

Accare, locatie Stationsplein Assen.

Inschrijven

Deelname kost € 2.370. Dit bedrag is inclusief koffie/thee en lunch op de trainingsdagen, tijdens de training te verstrekken lesmateriaal, certificering na succesvol afronden van de training. Exclusief het boek waarover iedere deelnemer moet beschikken (Pivotal Response Treatment, focus op motivatie en communicatie bij autisme’ van Koegel & Koegel, 2012. ISBN 9789077671764)

Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers. Deelnemers van Accare hebben voorrang bij plaatsing.

Sluitingsdatum inschrijving was 21 juli. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Accreditatie

Accreditatie wordt aangevraagd bij VGCt en NIP/NVO (toekenning bij NIP/NVO geldt ook voor SKJ) 

Contact

Meer weten over deze scholing? Mail naar Accare Opleidingen of bel naar 0592-857064.

De cursusvoorwaarden van Accare zijn van toepassing.