Mindfulness in een therapeutisch kader binnen de jeugdhulp

Algemene beschrijving

De rode draad in deze cursus wordt gevormd door beoefening van mindfulness, bestudering van achtergrondliteratuur en praktische oefening in het uitvoeren van het trainerschap.

De mindfulnesstraining zal ingebed worden in een verschillende cognitief-gedragstherapeutische contexten (te denken valt aan CGT, ACT, DGT en schematherapie). Er is aandacht voor zowel bestaande groeps- mindfulnesstrainingen als het integreren van mindfulness binnen een individuele therapie.

Ook is er ruimte voor bewustwording van je rol als therapeut of trainer vanuit een houding met mindfulness en compassie.

Voor wie

Medewerkers binnen de (jeugd) ggz/jeugdhulp met kennis van en ervaring met het gedragstherapeutisch werken. Het al gevolgd hebben van een mindfulnesstraining voor jezelf is een pré (of ervaring met mediteren in een andere stroming en/of beoefening van yoga).

Doelen cursus

  • Je begrijpt structuur en werkzame ingrediënten van MBSR/MBCT en andere MBI’s (mindful ouderschap, kinder- en jongeren, in groepen en individueel)
  • Je hebt kennis van en geoefend met de basisvaardigheden van het mindfulness-trainerschap:begeleiden van oefeningen, de inquiry (bevraging, nabespreking) en educatie
  • Daarnaast heb je je verder ontwikkeld in de verpersoonlijking van mindfulness en is je bewustzijn van je rol als therapeut/trainer vergroot vanuit een houding met mindfulness en compassie

Voor wie

Voor deze cursus is basiskennis van de cognitieve gedragstherapie noodzakelijk op minimaal het niveau van de Cursus Cognitief-Gedragstherapeutisch Werker (VGCt).

Door wie

De training zal worden gegeven door Femy Wanders, klinisch psycholoog / psychotherapeut en geregistreerd EMDR-therapeut en Janet Bosma, 

Inschrijven

De kosten voor deze training zijn € 1.995,- (medewerkers van Accare ontvangen korting op de deelnemersprijs)
Dit is inclusief koffie/thee en lunch. 

De training van 8,5 cursusdag zal in de loop van 2020 plaatsvinden in Assen. Interesse in deelname kan kenbaar gemaakt worden via dit formulier

Praktisch

Het zal een door de VGCt geaccrediteerde cursus zijn. Daarnaast zal bij relevante beroepsverenigingen accreditatie aangevraagd worden.

Contact

Meer weten over deze scholing? Mail naar Accare Opleidingen of bel naar 0592-857064.

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op deze training.